This blog is writen in catalan, you can use google translator to translate it to your language :)

diumenge, 31 de maig del 2009

Porta'm a veure futbol! / Take me out to the ball game!






Aquest dissabte era l'últim dia de futbol per la canalla de la familia amb la qual m'hi estic, i realment tenien ganes que els veiés jugar, així que hi he anat. Ha sigut un bonic dissabte, amb solet, i he disfrutat seient a la gespa i mirant els partits, primer el d'ell i després el d'ella.

El nano és molt bo, ell va fer els tres gols del seu equip, i a més té passió pel futbol (diu que quan sigui gran es casarà amb una brasilera per poder jugar a la selecció de Brasil hehehe), així que potser tinguem aquí un campió en potència. La nena és força bona també i el seu equip juga molt compenetrat, eren tan bones que l'àrbitre els va fer acabar el partit només podent xutar a porteria amb la cama esquerra, per evitar que les altres pobres nenes en sortissin apallissades..

Així que els dos són realment bons! I la pizza que em vaig fotre després, també!
----
This saturday was last soccer day for the children of the family I am staying with, and they really wanted me to see them play, so I went there. It was a nice morning, and I really enjoyed lying on the grass and watch them play, first him, and then her.

The boy is really good, he scored the three goals from his team, and he has kind of a pasion for soccer (he says that when he grows up he will marry a brazilian woman so he can play with their national team), so maybe we have here a future champion! The girl has very good team, and they were so god that the referee made them play the end of the match only scoring with left foot, so the others girls didn't get a humillating match.

So, the two of them are pretty good! And the pizza I had after the match, too!

12 comentaris:

Anònim ha dit...

My daughter played for many, many years. She gave it up 2 years ago and I really miss watching her play. She was pretty good and played as a mid-fielder.

Unknown ha dit...

en un país sense tradició de futbol poden jugar les noies lliurement i sense problemes...Aquí deixo el comentari (ja que fa anys que busco un equip femení per jugar a futbol 7, quin delicte!!!)

Mar

La llúdriga ha dit...

No sé, potser només passa amb les nenes petites, com a casa. Segurament quan es fan pollo ho deixen i es dediquen a posar-se maques pels nois... com a casa :(

No sé si les noies de 17 anys americanes ho tenen fàcil per trobar companyes d'esport.

Investigarem!

Unknown ha dit...

Trobo que és un comentari sexista Juanjo.
Actualment no hi ha instituació que vulgui subvencionar un equip de futbol femení, no es tracte de la gent que hi hagi o no. No hi ha ningú que vulgui pagar el que li paguen a l'Ezquerro (i dic l'Ezquerro, no l'Eto'o o en Messi) a una noia, per molt bona que sigui.

El futbol des de sempre ha estat de tradició masculina i aquest mateix sector impedeix que pugui ser d'altra manera, i sinó, perquè ningú parla que l'espanyol femení ha guanyat els quatre últims anys la copa catalunya i 3 vegades la copa de la Reina? Molt millor parlar d'un Las Palmas-Jerez...que han guanyat...uf!

No crec que sigui per la poca afició femenina, en un esport amb tanta afició i amb els diners que genera cada any, no hi ha raó (a part de raons primitives) per no haver-hi un recolzament ferm als equips femenins.

Hi ha moltes noies que voldrien jugar a aquest esport si no tingués encara l'etiqueta d'esport masculí.

I si algú creu que és un esport masculí, que prepari un partit mixte que m'encarrego de buscar noies per guanyar-lo!


Mar


PD: quan era petita el meu poble es va negar a tenir un equip femení, quan era pollo, també i actualment no m'avisen a la feina que cada dimecres hi ha partit de costellada (només avisen als nois...). Però eh, és perquè em vull maquillar...és més, em vull maquillar per estar maca pels nois...Tothom ho sap, com em coneixeu eh???

PD2: Tothom sap també, que maquillar-se és incompatible amb el fet de jugar a futbol.

PD3: és com aquell que riu perquè té un amic que fa ballet...Tu riu, que qui està mirant totes les nenes en malles i les aixeca amb les cames obertes és ell...Mentrestant tu, tros de matxote, estàs suant i dutxant-te amb 15 homes...mmmm...que matxote...el futbol fa home...Noi, no t'oblidis maquillar-te abans de marxar del vestidor!!!!

La llúdriga ha dit...

AQUESTA RESPOSTA ESTA ESCRITA AMB TECLAT AMERICA, AIXI QUE PERDONEU LES PUNTADES DE PEU QUE REBRA EL POMPEU FABRA.

La Mar diu "les nenes pollo deixen l'esplai perque s'estimen mes anar a la disco", i el que passa es que la Mar parla d'una realitat de la societat.
En Juanjo diu "les nenes pollo deixen el futbol perque s'estimen mes anar a la disco", i el Juanjo es un tros de masclista.

Em pots explicar per que?

A mes, has dit: "en un país sense tradició de futbol poden jugar les noies lliurement i sense problemes..."

EUA: Pais on totes les televisions ofereixen esport d'elit masculins i majoritaris (beisbol, futbol america, basquet i hockey). Ni esports minoritaris ni noies jugant. Consequencia: molts poques noies juguen a aquests esports i es dediquen a fer "esports de noies" i la majoria que fan "esports d'home" ho deixen quan es fan pollo. Recordem que aqui els nois juguen i les noies fan de Cheer Leaders als instituts.

A CASA: Pais on totes les televisions ofereixen esport d'elit masculins (futbol, basquet i F1). Ni esports minoritaris ni noies jugant. Consequencia: Les noies fan "esports de noia" i les que fan "esports d'home" ho deixen quan es fan pollo.

Em pots dir perque un pais deixa jugar les noies lliurement i l'altre no?

Nosaltres vivim en un societat que si ve encara te molts aspectes masclistes (no hi ha suport economic a l'elit femenina de l'esport) com a minim la gent de carrer te instal.lacions per practicar el que li agradi.

Un home que vol fer gimnastica sera la riota de la classe, li diran marieta i a mes no trobara que el seu esport te seguiment 0 i patrocinadors 0 a peu de carrer. Pero si li agrada tirara endavant i el practicara i aqui tens als cracks a aquests de les olimpiades que ja m'agradaria a mi estar com ells i que respecto molt.

Les noies a les quals els hi agradi el futbol no trobaran esponsors ni ho tindran facil, pero que passa amb les noies de peu de carrer? tenen camps de futbol al parc, tenen pistes als gimnasos i tot i aixi no hi ha una gran majoria que hi jugui. Les veus a aerobic, a pilates i fent piscina, pero en veus moltes menys que nois juganta futbol. I la majoria a mes ho deixa quan comenca l'adolescencia.

LA societat es idiota, aixo ho sabem tots. La societat pensa que el futbol es un esport d'homes, la societat no patrocina l'esport femeni. Pero la societat t'ha posat unes instal.lacions i et dona via lliure per fer-les servir. Perque la gran majoria de les noies de a peu no les fan servir? Perque les deixen de fer servir a la pubertat? La culpa es de la societat? Si i... no. Si t'agrada el futbol, hi continues jugant al gimnas de sempre o al parc de sempre. I si ets home i t'agrada la gimnastica, la faras et digui el que et digui la societat, i tinguis o no esponsors.
Potser no podras competir per falta de fons, pero si t'agrada hi jugaras per aficio.

Jo estava grassonet quan vaig comencar a correr, i es van riure de mi, i no ho vaig deixar pas, m'hi vaig posar amb dos collons i ara tombo corrent a qualsevol dels que es va riure de mi. Fa poc algu va riure de mi perque soc molt dolent fent tocs de pilota, he marxat a casa avergonyit? NO, he agafat una puta pilota i cada dia practico, cada dia, per callar boques.
Si una noia te instal.lacions a la seva ciutat i deixa de jugar perque la gent pensa que es un "marimacho" doncs molt be, alla tu, busca un maridet que et digui el que has de fer.

Ho sento de debo per les noies a les quals els hi agrada el futbol i hi juguen pero no hi poden competir per falta de gent que ho recolzi. A aquestes noies tot el meu suport, i jo seria el primer que segueria el futbol femeni si el fessin a la tele. El basquet no perque tampoc segueixo el masculi. M'estimo mes un Barca Madrid de futbol femeni que un Barca Madrid de basquet d'homes. Es estrany, sent tan masclista com soc...

La llúdriga ha dit...

Jo vull participar a curses d'orientacio quan torni a casa. Cada mes m'envien informacio d'unes que organitza el WIAR, pero no hi puc participar perque soc home.

Veus be que aquestes dones no em deixin correr amb elles a les curses d'orientacio perque soc home? Aixo no es igual de feminista i detestable?

Fiso ha dit...

Jo també vull participar!!!!!!

Vale :)

"Segurament quan es fan pollo ho deixen i es dediquen a posar-se maques pels nois... com a casa :("

Crec que Lutra volia reflectir una realitat social, i no estava fent en cap moment un comentari sobre com creu que hauria de ser el comportament de les noies.

Realment, comn diu Mar, el futbol té una tradició masculina, per tant és un esport que majoritariament el practiquen els homes. La pregunta és: Perquè és així?

No crec que sigui així pel seu masculí naixement. Crec que l'ÚNIC motiu és que el fubtol masculí mou molts diners, no molts, moltíssim. Si la societat (heu parlat molt de la societat) volgués veure partits de dones futboleres, els diners caurien del cel per subvencionar i fitxar dones, dones que donin encara més diners als seus clubs, als seus patrocinadors, i a qui sigui.

El problema està doncs, en que aquesta societat es mou per interés, i no pas cultural ni lúdic, sino interés lucratiu.

Amb això vull dir, que els "moviments socials" van agafats de la ma amb els calers. (Ho poso entre cometes pq no és sempre així, però sí la gran majoria).

No money, no party.

La llúdriga ha dit...

Benvigut a la conversa, Roberto.

Be, tu et centres mes en el tema profesional on crec que hi estem tots d'acord que es una llastima que no s'hi posin diners per potenciar l'esport d'elit femeni igual que fan amb el masculi. Aqui tots sabem els perques i que no es just.

Dins d'aquest camp hi ha injusticies brutals. Tricampions olimpics que han de treballar d'alguna cosa perque el seu esport rep tan poc suport que no els hi permet guanyar-se la vida (cas del llencament de martell fa uns anys, que el tio havia de treballar fora d'entrenar i competir), mentres futbolistes de nivell mitja cobren barbaritats. I noies que estant a la cuspide del futbol i el basquet mundials son totalment desconegudes per la societat.

Unknown ha dit...

Em sembla penós que diguis que et dic masclista quan en cap moment he fet servir aquesta paraula, jo parlo de sexisme que és una paraula de molt diferent significat, i que desgraciadament és present a la nostra vida quotidiana.

Nois, no us esvereu, la societat és sexista i el futbol és propi d'una societat resclosida i tancada, que reflecteix una societat sexista.

Juanjo, torna't a llegir el que he posat, jo no et dic res que tu ho siguis o no jo he dit, literalment: "Trobo que és un comentari sexista Juanjo", i fer un comentari sexista no et fa sexista...i molt menys masclista perquè ningú parla d'aquesta paraula.

Nens, utilitzem el diccionari i no ens precipitem si us plau, que posar en boca d'algú allò que no ha dit ni fet és més propi de certs partits polítics que vostre!!!

A reveure

Estic peleona, però és que no sabeu què se sent quan ets exclòs d'alguna cosa, i això vosaltres en aquest àmbit no ho heu viscut!


Mar

Unknown ha dit...

Per cert, a mi m'envien informació de curses de triatló masculí, em molesta? No, perquè sé que n'hi ha de femenins, cosa que no es pot dir del futbol, que no és gens equitatiu...Juanjo, això no és una discussió de a veure qui guanya, és la realitat, jo mai podré dedicar-me al futbol igual que els homes, i punt!

Mar

Eva ha dit...

Quina conversa més interessant!jo ho veig d'una altre manera, potser pq em vaig poder dedicar al bàsquet de la manera que vaig voler i quant ho vaig voler. Algun dia explicaré la meva experiència de dona esportista!jeje

mar: a maçanet hi ha equip de futbol fa molts anys, a vidreres tb n'hi ha hagut i de futbol sala n'hi ha a molts pobles del voltant.

Eva ha dit...

ah, i van voler fer un equip de futbol sala a vidreres i no van aconseguir prou noies...
això fa pensar tb..

THIS BLOG IS WRITEN IN CATALAN, IF DON'T UNDERSTAND IT, USE GOOGLE TRANSLATOR :)