This blog is writen in catalan, you can use google translator to translate it to your language :)

diumenge, 15 de maig del 2011

Lung Ching

Sóc un gran aficionat al te, sense arribar a ser-ne cap expert, sí m'agrada molt, especialment els tes verds xinesos. N'acostumo a comprar de qualitat al Tetere o al Cafestes.
El meu preferit amb diferència, és el Lung Ching xinès, pel qual tinc una tetera de Yixing que només faig servir per preparar-lo.

La primera foto mostra el Lung Ching i el recipient con el guardo, que és de japó amb un kanji que vol dir... "te", és clar!











Aquí veieu la tassa on prenc el te verd, i la tetera de fang de Yixing que faig servir per preparar el Lung Ching.
Cal preescalfar tant la tassa com la tetera amb aigua calenta, que prèviament haurem fet bullir.










Un cop escalfades, l'aigua es llença, s'hi posa el te dins la tetera i si aboca l'aigua, a 85ºC i que abans hem fet bullir.
Esperem 2-3 minuts, depenent de com ens agradi l'amargor del te.

Finalment aboquem el te a la tassa, n'apreciem el color al got de vidre que he col·locat al costat. S'hi olora l'aroma i es disfruta!


4 comentaris:

míriam ha dit...

Caram què maca la tetera de Yixing! Està decorada amb un drac?

M'apunto el Lung Ching. Fa poc he descobert una botiga de te xinès al barri i m'hi vull apropar a veure què descobreixo...

Per cert, el recipient on guardes el te em recorda a un "chaire", on es guarda el matcha abans de ficar la quantitat que es farà servir a la cerimònia dins del "natsume". Potser en sigui un!

La llúdriga ha dit...

Sí, està decorada en forma de drac, la faig servir pel lung ching. Per desgràcia, el "pouring" no el fa gaire bé... És una mica desastre i si no li coneixes el truc el te acaba per tota la taula... cal comprar-les bones, no només boniques... lliçó apresa!

També en tinc una altra de Yixing pel "Tie kuai ying", que aquesta sí fa el pouring com toca...

M'estranya que no coneguis el Lung Ching! Podria ser el segon te verd més conegut arreu del món (darrera el gunpowder), i el més famós dins la Xina. A mi és el que més m'agrada de tots els tes.

El recipient desconec si és un Chaire. No sóc gaire docte en el Chano yu, però el vaig comprar a una botiga on la propietaria n'era tota experta, i viatjava un o dos cops l'any a Xina, Taiwan, Japó... per fer-se amb les millors coses.

Gràcies per la resposta!

Enkeli ha dit...

Voilà, ja veig que ets tot un forofo dels tes! com que vaig llegint de més recent a menys no havia llegit encara aquesta entrada! Així que tetera de fang... diuen que són les millors per asaborir un bon té el que passa es que a mi sempre se m'han fet massa delicades i això de "purgar-la" dos o tres vegades abans d'estrenar-la sempre m'ha fet mandra. També val a dir que em decanto més pel sector japonès a part dels seus tés, les teteres que jo tinc són les de ferro colat, les trobo pràctiques, boniques i de segur, per a tota la vida :)

La llúdriga ha dit...

Cert, l'esperança de vida d'una tetera de ferro japonès és molt superior a la d'una de fang xinès XD

THIS BLOG IS WRITEN IN CATALAN, IF DON'T UNDERSTAND IT, USE GOOGLE TRANSLATOR :)