This blog is writen in catalan, you can use google translator to translate it to your language :)

dimecres, 1 de juny del 2011

Oolong Formosa Milk









Bé, avui parlaré d'un te amb un aroma i sabor molt peculiar. El Formosa Oolong Milk.
Per qui no ho sàpiga, Formosa vol dir "Taiwan", així que els tes que es diuen Formosa, venen de Taiwan.
Com el seu nom indicia, és un Oolong, o sigui, semi-fermentat.
I el milk? per què? hi té res a veure amb la llet? Doncs (i aquí jo en sé d'una que es sorprendrà) no ho sé. Segons on busco la informació, no hi té res a veure la llet. Tret del sabor final que recorda a la llet endolcida amb sucre. Segons on la busco, diuen que durant el procès, vapor de llet s'hi incorpora, (a mi em van dir això a la botiga on el vaig comprar, tot i que no les hi tinc totes). La veritat? No la sé. Hauré d'anar a preguntar al Tetere... El que és cert és que la seva aroma i sabor són ben curiosos.

El te resultant és d'un color groc molt clar. Les condicions on creix li donen aquest gust i sobretot aroma tan especial (de debó, obriu un pot de oolong formosa milk i oloreu-lo, ja em direu).
Aquest Oolong ha de ser preparat amb aigua a 95ºC i deixar en infusió durant un minut les duesp primeres vegades. Posteriorment poden augmentar el temps d'infusió i la temperatura.
Aquí teniu l'aspecte d'una tassa d'Oolong Formosa Milk, i una fulla del mateix dins.

4 comentaris:

míriam ha dit...

Òstres, me l'apunto aquest, l'hauré de tastar!
Realment el nom és ben curiós, quin misteri això de la llet...

La llúdriga ha dit...

Compra'l i tasta'l, però sobretot oloroa'l dins el el pot, ja em diràs si és curiós.

On el compris pregunta lo de la llet, a veure què et diuen!

Enkeli ha dit...

Interessant aquest post i més, quan parles d'un tema del qual em vaig especialitzar farà uns quants anys enrera i es que vaig treballar com a dependenta durant dos anys al Tea Shop. En aquella època en veníem tan sols 123 tipus entre tés, roiboos i altres tisanes i infusions. D'aquesta la veritat que no tenia ni idea però el que sí que et puc dir es que els tés oolong poden ser infusionats fins a 3 min com a màx sense que amargueixi, per la forma enrollada que té sembla un gunpowder mullat!
Si t'agraden molt els tes verds xinesos, has probat els japonesos?? Sencha, Genmaicha, Kokeicha, Bancha... et sonen? :P

La llúdriga ha dit...

Em sonen, i molt :D
Em tinc 3 o 4 de japonesos.

Si t'agrada el món del te, fes una ullada el blog de la míriam, el trobaràs a la meva llista, en sap molt.

Sencha, genmaicha, kokeicha, els tinc tots tres, però bancha no pas.

No ho sabia que hi entenies, també de te, un sac de sorpreses ets :)

THIS BLOG IS WRITEN IN CATALAN, IF DON'T UNDERSTAND IT, USE GOOGLE TRANSLATOR :)