This blog is writen in catalan, you can use google translator to translate it to your language :)

dissabte, 4 de juny del 2011

Usaji Yojimbo

Avui us parlaré d'un còmic: Usaji Yojimbo, el seu autor és l'Stan Sakai.



















El meu cap és un gran fan d'aquesta sèrie de còmics que ja porta quasi 27 anys en dansa (i que duri molts anys més!), en surt un tankoubon cada any. I me l'està deixant número a número (gràcies Albert!).

Ambientada al Japó del segle XVI, Usaji Yojimbo narra les aventures de l'Usaji, un samurai ronin (traducció: sense Senyor a qui servir) en els seus viatges per Japó.
El primer que ens crida l'atenció és que tots els qui apareixen són animals antromórfics de tota mena (tret del malvat Lord Hikiji, que és humà al 100%). Però que això no us enganyi, la temàtica d'Usaji Yojimbo és ben seriosa, sense necessitar tocar el gore o el sexe en cap moment. El dir adéu a la persona amb qui vols estar perquè és el correcte. La mort injusta d'una bona persona. Caure en un parany polític que et fa fer males accions... tot això i molt més és present dins aquesta obra.

Durant les seves aventures el nostre conill samurai es trobarà al bell mig de conspiracions de poder, l'aparició de vells dimonis japonesos i ressolent misteris de tota mena.

No obstant, el que més m'agrada d'aquest fantàstic còmic és la perfecció amb la que reflecteix el japó de l'època, en tots els detalls. I com en cada número aprens coses sobre la forma de vida d'aquells temps.




A mesura que passen els còmics, per mi no fa més que millorar, i l'entramat d'històries i persones que es creuen amb el nostre conill samurai es va fent més densa (antics amors, nous amors, fills secrets, la mort d'algun company, el terrible Jei San sempre buscant matar el nostre pobre samurai...).

L'acció és ben present en tots els números, però no hi falten les històries detectivesques, i històries curtes on recorda el seu passat abans de ser samurai.

És una petita obra d'art que us recomano!

3 comentaris:

míriam ha dit...

Tinc ganes de llegir aquest còmic, i més sabent que hi ha un capítol dedicat al Chanoyu!

La llúdriga ha dit...

Doncs sí, hi ha un capítol de Chanoyu! Va ser precisament després de llegir-lo que vaig buscar al google per participar d'un chanoyu a Barcelona o voltants, i em va portar al teu bloc. Així que vaig descobrir mousy bloc com a conseqüència d'Usagi Yojimbo!

Al final no he pogut fer cap Chanoyu, el meu cap i jo estem mirant de tant en tant si trobem algú que ens en pugui fer un, així que si sap d'alguna persona o lloc, fes-m'ho saber!

míriam ha dit...

Ei què curiós saber com vas conèixer el meu bloc! Així que va ser gràcies a Usagi Yojimbo! :D

Doncs si me n'assabento d'alguna demostració de chanoyu ja t'ho faré saber.

THIS BLOG IS WRITEN IN CATALAN, IF DON'T UNDERSTAND IT, USE GOOGLE TRANSLATOR :)