This blog is writen in catalan, you can use google translator to translate it to your language :)

dilluns, 4 de juliol del 2011

Pasta fresca a l'ou

Avui he preparat una cosa que feia molt de temps que volia fer: pasta fresca a l'ou. I he fet fotos de tot el procès per poder-vos-el ensenyar.

Abans de començar, he de dir a tothom que té por de posar-se entre fogons que pensi que aquestes coses ja les feien les àvies de les nostres àvies, i que per tant, la nostra generació amb tots els seus estris de cuina, internet i carreres amb Master hauria de poder, com a mínim, fer el mateix.



Algú no es veu capaç de fer el mateix que aquesta bona dona?
Doncs som-hi!





Dit això, podem començar, us aconsello posar aquesta cançó :)



Ingredients: 100 grams de farina forta i un ou per persona (res més!). La farina ha de ser preferiblement de tipus "forta" o per fer pa, jo la compro al mercadon*






Es barreja la farina i els ous i s'amassa amb ganes durant quinze minutets, si veieu que la farina no queda compactada, podeu afegir-hi un rajolinet petit d'aigua.






Tot seguit es tapa amb un drap i es deixa reposar entre mitja hora i tres hores com a màxim. Jo la hi vaig dexiar una horeta.







Següent pas, amb el corró s'estira la massa fins que faci un mil·límetre o menys de gruix. Per evitar que s'enganxi al marbre de la cuina, es llença una miqueta de farina sobre el marbre abans de posar-hi la massa.





Tot seguit s'enrotlla sobre ella mateixa unes quantes vegades, i es comença a tallar amb un ganivet per tal de fer-ne tallarines (en aquest pas vaig rebre la inestimable ajuda de la Miriam des de milers de kilòmetres procurant via webcam que no em sortissin desigualades les tallarines).







Es desfan les tallarines i s'estenen durant deu minutets. Després ja es poden cuinar.








A menjar!

4 comentaris:

míriam ha dit...

Què bona la pasta fresca! I què adient la música per acompanyar-la ;)
Un dia m'hauré d'animar a fer-ne!

La llúdriga ha dit...

és molt fàcil! i està boníssima!

Enkeli ha dit...

osti tu!! quina pintassa!!! i no hi ha video??? :___)

La llúdriga ha dit...

No hi ha vídeo no, però en prometo fer un si ho torno a fer :D

THIS BLOG IS WRITEN IN CATALAN, IF DON'T UNDERSTAND IT, USE GOOGLE TRANSLATOR :)