This blog is writen in catalan, you can use google translator to translate it to your language :)

diumenge, 9 de desembre del 2012

Neu i cuina

Hola a tots i totes, un altre bonic dia de diumenge on en teoria, segons m'han dit, no s'hauria de publicar... jo personalment publico quan em ve de gust, igual que fa qui em va donar aquesta informació!

Doncs l'hivern ja ha arribat definitivament aquí, amb nevades incloses
Foto d'aquest matí, al costat de casa meva
Aprofitant que de tant en tant brilla el solet, cosa que no passa massa per aquí (podem estar dies i dies sense veure el Sol), avui hem sortit a fer una excursioneta, una promenade pel costat de casa, que dirien aquí. És agradable estar una estona distret sense pensar en la feina ni en tot el que un té pendent per fer. Al balcó de casa també he posat boles de menjar pels ocells, els pobres també estan passant uns dies complicats...


Ara, la part grossa d'aquest post, va lluny d'aquest temes, i és que ens centrarem més en la cuina. Concretament en la cuina contundent típica d'hivern de casa nostra...  Prepareu plat i cullera.

Com vaig comentar al meu anterior post, la meva noia ha vingut aquí a viure amb mi. Això, apart de molts altres canvis, ha portat canvis culinaris. Tenir més temps disponible, i comptar amb una altra boca per menjar obre la porta a poder fer plats que no feia normalment. A més, les nevades i el fred que fa aquests dies, fan que certs plats que a l'estiu no venen de gust, ara el cos els demani més sovint. I és que la cuina suïssa està molt bé, però on hi hagi un bona escudella... o unes bones mongetes amb patata i porc...
Típics ingredients per fer un plat que et deixarà clavat al sofà la resta de la tarda...
Com podeu veure, parlem de plats de olla i cassola, plats calents que et treuen el fred del moll de l'os, i que, de retruc, et deixan totalment KO per la resta del dia. No cal que siguin mongets, unes llenties també fan el fet.

Llenties amb xoriço i cansalada. Fetes avui mateix per portar demà a la feina.

La meva noia tampoc es queda curta, i per exemple, mentres jo feia les llenties, ella s'ha arremangat i ha fet un pollastre a la cassola amb bolets, patates i verdures que ens n'hem llepat els dits!

 Aquí el teniu ben emplatat.


Clar, després de plats així, ja podeu suposar que cal una bona estona de sofà, o un bon llibre. En el meu cas, el balancí (comprat a IKEA), una tassa de te, i escriure una estona al bloc amb els ulls mig tancats...
Per cert, com es pot veure a la foto de la taula parada, plats així s'han de regar bé. Els suïssos tenen bons vins blancs i rosats. Pels vins negres tiro a vins de la terra o italians. 
Els quatre magnífics... llestos per ajudar a païr els plats que heu vist
Si el dia es presenta tranquil, i el dinar ha sigut potent i abundant, bé es pot tirar d'una tassa de te, com avui, o bé d'una copeta de Brandy ;)




8 comentaris:

Kikas ha dit...

oh, oh, oh, oh.....
Tus lentejas no estan del todo mal...pero ese pollo, ohhhhhh, ese pollo....
¿Y dices que con una copita de brandy?....
Hasta en suiza tengo heroes...
;-)

La llúdriga ha dit...

Es que cuando mi chica se pone a ello, le echa arte, el pollo es obra suya :)

Tengo un par de botellas de brandy en el mueble bar: una de Veterano, del de carajillo en los bares, y otra de Jaime I, que es cosa fina fina fina. Luego hay otros espirituosos: Orujo, Ratafia, Grappa... Me gusta tener a los invitados bien servidos ;)

Kikas ha dit...

Las indirectas las capto al vuelo....
Y Ginebra, y por extensión Suiza, está prevista en Marzo, jejeje
No te preocupes, dormir, duermo en hotel
;-)

La llúdriga ha dit...

hahaha!

Como tu conocida, tu no das puntada sin hilo eh!

Si te acercas por estos lares, hazmelo saber, aun podremos coincidir!

Enkeli ha dit...

Collins, d'això... quan us puc convidar a casa?? Deu ni do! Tant un com l'altre si que teniu la mà trencada! Sí senyor! Amb vosaltres al costat no es deu passar pas gana, no! haha

La llúdriga ha dit...

Ens vols convidar a casa per fer que cuinem? hahaha!

Si fas tu la caseta de gengibre...

míriam ha dit...

Mare meva, quines llenties!!

Em fas una mica d'enveja podent passejar per la neu :)

M'ha fet gràcia la foto de l'ocellet menjat, és molt bufó.

Anònim ha dit...

However it's such a awesome [URL=http://www.thenorthfaceforsale.net/#336]www.thenorthfaceforsale.net[/URL] that just about any woman could quite possibly wear it available and people may believe she's Trinity from The Matrix. Over the [URL=http://www.thenorthfaceforsale.net/#1020]north face coupon code[/URL] Foil Heat, one of our women of all ages reviewers didn't get over all the flexible sleeves coupled with the warm vest-like baffled-down torso. The girl stayed nice try not to feel like a good marshmallow .

THIS BLOG IS WRITEN IN CATALAN, IF DON'T UNDERSTAND IT, USE GOOGLE TRANSLATOR :)